KonstiX KonstiX esittely KonstiX uutiset

Johanna Mattila-Turunen työ

Keraamikko

Artenomi, AMK, 1996Laura Nurro

s. Kouvola 1971

asuu HelsingissäOlen helsinkiläinen keraamikko ja kuvataideopettaja. Valmistuin Kuopion käsi- ja taideteollisuusakatemian keramiikkaosastolta vuonna 1996 ja olen siitä lähtien työskennellyt omalla työhuoneellani ensin Kuopiossa ja vuodesta 1999 Helsingissä. Keraamikon työn lisäksi olen valmistumisestani lähtien koko ajan myös opettanut taideaineita erilaisissa oppilaitoksissa. Vuonna 2006 valmistuin kuvataideopettajaksi Taideteollisesta korkeakoulusta.


Viimeisten vuosien aikana olen työskentelyssäni keskittynyt keraamisiin veistoksiin. Tuntumalla-sarjan hevosaiheiset veistokset kertovat lapsuudesta asti minua kiehtoneesta hevosten ja ratsastuksen maailmasta. Hevosissa minua kiinnostaa niiden olemuksessa oleva samanaikainen äärimmäinen uljaus ja rentous. Palatsit-sarjan arkkitehtonisissa veistoksissa käsittelen ikuista kiinnostustani antiikin ja renessanssin arkkitehtuuriin. Rakennuksissa on nähtävissä kaikuja menneiden aikojen rakennustaiteesta niiden kuitenkaan olematta näköisveistoksia jostakin tietystä kohteesta. Minua kiehtovat tilan tunnelmat ja sen muutokset.

 

Käytän veistosteni materiaalina pääosin paperisavea sen monipuolisen työstettävyyden vuoksi. Maalaan veistokseni valkoisella savilietteellä ja hankaan pintaan kuparioksidia. Kupari tuo veistosten pinnasta esiin pienet yksityiskohdat, herkät viivat ja ornamentit.


Omat nettisivut www.lauranurro.com.e-mail info@lauranurro.com
 

 

 

 

 
Edellinenedellinen seuraavaSeuraava
Johanna Mattila-Turunen työ
 
Johanna Mattila-Turunen työ